torstai 26. tammikuuta 2012

Tupakka, viina ja seksi

Suurin osa nykyihmisistä julistautuu ateisteiksi vaikka he kuuluvatkin evankelis-luterilaiseen kirkkokuntaan. Ja jos heitä jokin julkisesti uskovaiseksi tunnustautunut henkilö lähestyy niin he puolustautuvat seuraavilla sanoilla; "Mun menojalkaa alkaa välillä vipattamaan enkä minä tod tahdo mitään jeesustelijaa joka määräilee mun tekemisiä, onks selvä?" tai sillä oletuksella ettei uskova saisi käyttää alkoholia tai tupakoida.
Ortodoksinen Kirkko ei puhu sanallakaan tupakasta koska ei siitä Raamattukaan mitään mainitse, ja mitä tulee alkoholiin niin ihminen ei tule pärjäämään koskaan ilman alkoholia, siis ihmiskunta, on tietysti yksittäistapauksia joiden kohdalla totaalinen pidättäytyminen alkoholista on oikea vaihtoehto.
Ja mitä seksiin tulee niin Ortodoksinen Kirkko opettaa että kahden yhteiselämää viettävän on ensin elettävä jonkin aikaa yhdessä ennen kuin tekevät mitään suuria lupauksia toistensa suhteen eli siis ei pidä hätiköiden avioitua ennen kuin on asiasta varma. Mutta jos on eletty yhteistä elämää jo pidemmän aikaa niin mikä estää avioitumasta?
Ainoastaan ihmisten omahyväiset motiivit.

-SL-

Ei kommentteja: