torstai 26. tammikuuta 2012

Uskovaisuus ja uskonnollisuus

Monasti kun keskustelee eri ihmisien kanssa niin tulee törmänneeksi siihen että ihmiset ovat täynnä uskonnollisuutta. He puhuvat eri uskonnoista ja siitä kuinka hyväksyviä he ovat kaikkien uskontojen suhteen.
Mutta he eivät tunne elävää Jumalaa.
Monella on tieto siitä että on rippijuhlat, kastehetket ja naimisiinmenot sekä hautajaiset. Monet tietävät ortodoksisen kirkon sinä "sipulikirkkona" ja Jehovan Todistajat ovella kävijöinä tai siististi pukeutuneet Mormonikirkon pojat jotka auliisti tarjoavat "toista todistusta herrastamme". Monet kaupunkilaiset saattavat ottaa heidän sanomansa vastaan ystävällisenä eleenä.
Ja sen jälkeen sanotaan että antaa kaikkien kukkien kukkia vaan...
Mutta Kristus ei tullut vaatimaan meiltä hienoa pukeutumista eikä oppiarvoja, ei taloudellista menestystä eikä mitään muutakaan ulkoisesti nähtävää.
Kristus tuli Isän tahdosta ihmisenä maailmaan, osoittamaan sen että orvot ja heikot ovat Jumalalle otollisinta maaperää eikä rikkailla ja mahtavilla ole mitään sijaa jos eivät he parannusta tee.
Myös kehitysvammainen on Jumalalle otollinen ja miksi heitä on; siksi että me heidän kauttansa ymmärtäisimme elämän arvokkuuden.
Myös juoppoja Kristus on tullut kaitsemaan. Ei sen vuoksi että he olisivat suurempia syntisiä elämäntapansa vuoksi vaan siksi että Jumala kirkastaisi heissä muiden ihmisten motivaatiot ja tärkeysjärjestyksen. Muistattehan kertomuksen laupiaasta samarialaisesta.
SL

Ei kommentteja: